Ενημέρωση Πολιτών

Εκτέλεση προϋπολογισμών

Δείτε εδώ την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού του Δήμου Πολυγύρου και του του ΝΠΔΔ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", σύμφωνα με το Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13-07-2010 τεύχος Α) όπως συμληρώθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014 τεύχος Α).

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Αριστοτέλη

Ενθουσίασαν οι μαθητές προπαιδείας, πιάνου και κιθάρας του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

mous prop2017Για μια ακόμη χρονιά το Ωδείο Πολυγύρου παρουσίασε τη δουλειά και τον κόπο των σπουδαστών του όλης της χρονιάς. Μουσικές και τραγούδια πλημμύρισαν το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου το απόγευμα της Δευτέρας 12 Ιουνίου 2017.
Τα παιδιά κατέπληξαν γονείς και φίλους, που γέμισαν το θέατρο και τα χειροκρότησαν για την πρόοδό τους και το ταλέντο τους στα μουσικά όργανα. Την αρχή έκανε το Τμήμα Μουσικής Προπαιδείας που με τη βοήθεια της δασκάλας του, Αλίκης Κωνσταντίνου, παρουσίασε τα μουσικοκινητικά σκετς «Τα μελισσάκια» και «Πινεζοβροχή».
Τη σκυτάλη πήραν οι μαθητές πιάνου της τάξης της Μαρίας Καλαϊτζή που μαζί με τους μαθητές κιθάρας της τάξης του Χαρτασιάν Σαμψών – Γιώργου ξεσήκωσαν το κοινό.
Μικροί και μεγάλοι μελλοντικοί σολίστ παρουσιάστηκαν στη σκηνή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό και όρεξη, ερμήνευσαν με επιτυχία τα μουσικά τους έργα δείχνοντας με αυτόν τον τρόπο τις επιδόσεις τους και τη μεθοδική μελέτη που κάνουν όλο το χρόνο.
Παρόντες στη συναυλία ήταν ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου, Δημήτριος Ζαγγίλας και η πρόεδρος του Μορφωτικού - Πολιτιστικού - Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης», Ιφιγένεια Κυριάκου, που μαζί με τον διευθυντή του ωδείου, Άγγελο Καραπινίδη ευχήθηκαν στους μαθητές και τους γονείς τους «Καλές διακοπές και καλή αντάμωση στη νέα μουσική χρονιά».
od viol2017Στο μεταξύ το απόγευμα του Σαββάτου 10 Ιουνίου 2017 οι μαθητές βιολιού του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου παρουσίασαν έργα μεγάλων δημιουργών στο πλαίσιο της συναυλίας λήξης της μουσικής χρονιάς 2016 – 2017, που πραγματοποιήθηκε στο χώρο του ωδείου.
Η προσπάθεια των παιδιών των τάξεων βιολιού της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου και του Γιώργου Ιωσηφίδη απέσπασε για μια ακόμη φορά το ζεστό και παρατεταμένο του χειροκρότημα του κοινού. Τους μικρούς βιολιστές συνόδευσε στο πιάνο ο κ. Χρήστος Ξανθός.

Μουσικό ταξίδι στο έργο του Μάνου Χατζηδάκη από το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου

af mxatz2017Μια βραδιά γεμάτη από τις νότες, τις μελωδίες και τα τραγούδια του Μάνου Χατζηδάκι χάρισαν στο κοινό οι μαθητές του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου. Έργα του μεγάλου δημιουργού από το θέατρο, τον κινηματογράφο, τη δισκογραφία πλημμύρισαν το Δημοτικό Θέατρο Πολυγύρου κατά τη διάρκεια του αφιερώματος που ετοίμασαν και παρουσίασαν όλα τα μουσικά σύνολα του ωδείου την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017.

Η εκδήλωση, στην οποία συμμετείχαν όλες οι μουσικές τάξεις του Δημοτικού Ωδείου (φλάουτο, πιάνο, βιολί, κιθάρα), η Παιδική Χορωδία και η Φιλαρμονική Πολυγύρου, αποτέλεσε το «επιστέγασμα» μιας γόνιμης και δημιουργικής χρονιάς.

Ήταν μία καλή ευκαιρία για τους μαθητές του ωδείου να παρουσιάσουν τη δουλειά τους, αλλά και του κοινού της πόλης να δει από κοντά μουσικούς και ερμηνευτές που υπόσχονται ότι στο μέλλον «έχουν πολλά να μας πουν».

Η πλατεία και ο εξώστης του θεάτρου γέμισαν από συγγενείς και φίλους των παιδιών, που χειροκρότησαν με ενθουσιασμό την αξιέπαινη προσπάθεια μαθητών και καθηγητών.

Την επιμέλεια της συναυλίας είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου, Άγγελος Καραπινίδης.

Την εκδήλωση χαιρέτισε η Πρόεδρος του Μορφωτικού, Πολιτιστικού, Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου, Ιφιγένεια Κυριάκου, ενώ παραβρέθηκαν, ο Πρόεδρος του τοπικού Πολυγύρου Νικήτας Κατσακιώρης και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι Στέλλα Ζούνη και Βασίλειος Λαφαζάνης.

Αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι από τα σύνολα του Δημοτικού Ωδείου Πολυγύρου

afisa odeioΜε ένα μεγάλο αφιέρωμα στον Μάνο Χατζηδάκι πέφτει η αυλαία της μουσικής χρονιάς 2016-2017 για το Δημοτικό Ωδείο Πολυγύρου την Παρασκευή 16 Ιουνίου 2017, στις 20:00, στο Δημοτικό Θέατρο.
Το μοναδικό έργο του κορυφαίου Έλληνα συνθέτη και ποιητή θα παρουσιάσουν όλες οι τάξεις οργάνων του Δημοτικού Ωδείου (φλάουτο, πιάνο, βιολί, κιθάρας), η Παιδική Χορωδία και η Φιλαρμονική Πολυγύρου.
Μουσικά έργα όπως «Πες μου μια λέξη», «Τα παιδιά του Πειραιά», «Οδός Ονείρων», «Κεμάλ» και πολλά ακόμα θα πλημμυρίσουν τη σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πολυγύρου, θα συγκινήσουν και θα συνεπάρουν τους θεατές- ακροατές.
Η είσοδος είναι ελεύθερη.