drp908

espa

  • blekas
  • compost
  • electrocycle logo 0
  • logo ana kap pap
  • reclaim
  • recycle2017

communitycentre

banner3

paikpast

lmp

logokep

Ενημέρωση Πολιτών

Εκτέλεση προϋπολογισμών

Δείτε εδώ την πορεία εκτέλεσης του προυπολογισμού του Δήμου Πολυγύρου και του του ΝΠΔΔ "Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ", σύμφωνα με το Ν. 3861/2010 (ΦΕΚ 112/13-07-2010 τεύχος Α) όπως συμληρώθηκε με το άρθρο 15 του Ν. 4305/2014 (ΦΕΚ 237/31-10-2014 τεύχος Α).

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Δήμου Πολυγύρου

Πορεία εκτέλεσης προϋπολογισμού Αριστοτέλη

Παρουσιάσεις συγγραφέων και βιβλίων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

vivliothikipoiligirouΤην Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2017 ξεκινά το πρόγραμμα βιβλιοπαρουσιάσεων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου . Πρόκειται για μια σειρά δράσεων που υλοποιεί το Μορφωτικό – Πολιτιστικό – Αθλητικό και κοινωνικό Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Πολυγύρου «Αριστοτέλης» σε συνεργασία με ελληνικούς εκδοτικούς οίκου. Συγγραφείς νέων και παλαιότερων βιβλίων θα επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη, θα μιλούν για το έργο τους και θα συζητούν με το αναγνωστικό κοινό σύμφωνα με το ακόλουθο πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΩΡΑ ΤΙΤΛΟΣ ΒΙΒΛΙΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ
19/10/2017 19:00

Βαλς στην ομίχλη

Η πόλη των αθώων

Κατερίνα Καριζώνη ΚΑΣΤΑΝΙΩΤΗ
02/11/2017 19:30 Έδωσα υπόσχεση Γλυκερία Κακούρη ΑΝΑΤΥΠΟ
23/11/2017 19:00 Το μερτικό των αγγέλων Μάρθα Πατλάκουτζα ΕΞΗ

02/12/2017

Εκδήλωση για παιδιά

19:30 Ποιος αξίζει να είναι βασιλιάς Βούλα Παπατσιφλικιώτη ΑΝΑΤΥΠΟ
17/12/2017 19:00 Λίγες και μία νύχτες Ισίδωρος Ζουργός ΠΑΤΑΚΗ

Ξεκινούν οι εργασίες στο δρόμο Λιβάδι - Γαλάτιστα

dromos galatista livadi1dromos livadi galatista2Παρουσία των Δημάρχων Πολυγύρου κ. Αστέριου Ζωγράφου και Θέρμης κ. Θεόδωρου Παπαδόπουλου, θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Οκτωβρίου, στις 12 το μεσημέρι, η τελετή έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης της τοπικής οδού Γαλάτιστας – Λιβαδίου, του Δήμου Πολυγύρου (Όρια Δήμου Πολυγύρου), συνολικού προϋπολογισμού 1.358.000 ευρώ, με φορέα υλοποίησης τον Δήμο Πολυγύρου.
Κύριος στόχος του συγκεκριμένου έργου οδοποιίας είναι η βελτίωση – αναβάθμιση και ασφαλτόστρωση του τμήματος της τοπικής οδού με το χωμάτινο οδόστρωμα, όπου απουσιάζουν τεχνικά έργα απορροής των όμβριων υδάτων και έργα σήμανσης και ασφάλειας.
Η οδός αποτελεί κοινοτική οδό και συνδέει τον οικισμό της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας, με τους οικισμούς των τοπικών κοινοτήτων Λιβάδι του Δήμου Θέρμης και Πετροκέρασα του Δήμου Λαγκαδά και χρησιμοποιείται κυρίως από τον κτηνοτροφικό κόσμο της περιοχής, τους κατοίκους της Δημοτικής Κοινότητας Γαλάτιστας και του Λιβαδίου, αλλά και από τουριστικούς επισκέπτες του ορεινού όγκου «Ομβριανού».
Σήμερα λόγω της κακής κατάστασης του υφιστάμενου οδοστρώματος, τα οχήματα διέρχονται κυρίως δια μέσω της επαρχιακής οδού Γαλάτιστας – Βασιλικά και εν συνεχεία των κοινοτικών οδών Βασιλικά – Περιστεράς και Περιστερά – Λιβάδι συνολικού μήκους 35χλμ.
Με την ολοκλήρωση των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου, θα επιτευχθεί σημαντική μείωση του χρόνου και της απόστασης που χρειάζεται να καλύψει ένα όχημα για να μεταβεί από τον οικισμό της Γαλάτιστας στον οικισμό του Λιβαδίου συνολικού μήκους 12,5χλμ. Επίσης θα εξασφαλιστεί η άμεση και ασφαλής πρόσβαση των κτηνοτρόφων και αγροτών Γαλάτιστας και Λιβαδίου στις εργασίες τους, καθώς κατά μήκος του συγκεκριμένου δρόμου, υπάρχουν πολλές μονάδες αιγοπροβάτων και αγροκτήματα, όπου μεταβαίνουν καθημερινά κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής. Στην εκδήλωση έναρξης των εργασιών βελτίωσης και αναβάθμισης της επαρχιακής οδού, θα παραστούν τέλος και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων Γαλάτιστας και Λιβαδίου κ.κ. Μανώλης Σειράς και Αριστείδης Τσιλιπάκος αντίστοιχα.

Αέρας ανανέωσης στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου

viv3 copyviv2Πανέτοιμη για την νέα χρονιά είναι η Δημοτική Βιβλιοθήκη Πολυγύρου. Μετά την ολοκλήρωση των απαραίτητων εργασιών, που έγιναν με ευθύνη του Μορφωτικού – Πολιτιστικού – Αθλητικού και Κοινωνικού Νομικού Προσώπου του Δήμου Πολυγύρου «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ » στο οποίο υπάγονται οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες, εξοπλίστηκε με καινούριους, καλαίσθητους και εργονομικούς βιβλιοστάτες, που θα μπορέσουν να φιλοξενήσουν παλιούς και νέους τίτλους βιβλίων που προορίζονται για ανάγνωση ή δανεισμό. Παράλληλα υπήρξαν σημαντικές παρεμβάσεις για την βελτίωση του φωτισμού σε όλους τους χώρους της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι στους τίτλους της προστέθηκε ένας μεγάλος αριθμός νέων βιβλίων, διαδικασία που συνεχίζεται.
Η Δημοτική βιβλιοθήκη Πολυγύρου που στεγάζεται στην οικεία Τραγανού, ένα αναπαλαιωμένο παραδοσιακό κτίριο, στον ιστορικό ιστό της πόλης, είναι ανοιχτή σε μικρούς και μεγάλους που αγαπούν το βιβλίο.
Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00 -14:00 και επιπλέον κάθε Δευτέρα και Τετάρτη από τις 18:00 έως τις 20:30.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, από τον ερχόμενο μήνα και σε τακτά χρονικά διαστήματα συγγραφείς θα επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη για να παρουσιάσουν το έργο τους. Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν και φέτος αντίστοιχες δράσεις και για παιδιά.
Το πρόγραμμα βιβλιοπαρουσιάσεων θα ανακοινωθεί το προσεχές διάστημα.
Ταυτόχρονα στους χώρους της θα υλοποιηθούν και φέτος καλλιτεχνικές, εικαστικές, μουσικές και πολλές ακόμη δράσεις με βασικούς αποδέκτες τους μικρούς και μεγαλύτερους μαθητές του Δήμου μας.